ukenru
nardepi-rekomenduvali-kabminu-vidterminuvati-perekhid-gospitaliv-do-drugogo-etapu-medreformi

Нардепи рекомендували Кабміну відтермінувати перехід госпіталів до другого етапу медреформи

 • 11741 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови №3235 про недопущення зупинки функціонування госпіталів ветеранів війни під час впровадження другого етапу медичної реформи. Відповідне рішення підтримали 327 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

У проекті постанови зазначається, що у зв’язку із неможливістю госпіталів ветеранів війни укласти договори з НСЗУ на загальних умовах та з метою недопущення звуження функціональних повноважень і закриття госпіталів для ветеранів війни через відсутність належного держфінансування та обмеженими можливостями місцевого бюджету, ВРУ рекомендує уряду:

1. Відтермінувати участь госпіталів ветеранів війни у переході на нову систему фінансування через Національну службу здоров’я України терміном на один рік.

2. Зберегти фінансування госпіталів для ветеранів війни шляхом передачі субвенції з Державного бюджету через Міністерство охорони здоров’я України.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає цивілізованою практикою фінансування медичної галузі через Національну службу здоров’я України (НСЗУ).

Українські Національні Новини

Політика