ukenru
nardepi-ne-zmogli-skasuvati-zakon-schodo-sudovoyi-reformi

Нардепи не змогли скасувати закон щодо судової реформи

 • 14430 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Парламентарі не змогли скасувати ухвалений нещодавно закон щодо діяльності органів суддівського врядування. Для ухвалення рішення не вистачило голосів народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект Постанови 1008-П про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування авторства Іванни Клімпуш-Цинцадзе (Євросолідарність) підтримали лише 71 народний депутат.

Проект постанови 1008-П1 авторства Михайла Папієва (ОПЗЖ) підтримали 64 народних депутатів. Проект постанови 1008-П2 авторства Артура Герасимова (Євросолідарність) підтримали 73 народних депутатів.

Прихильники скасування нещодавнього рішення Ради заявили про те, що закон уже розкритикували в міжнародних інституціях, оскільки він погіршує ситуацію з правами людини, зокрема погіршує стан справ у країні із правосуддям.

Нагадаємо, народні депутати України ухвалили у другому читанні та в цілому президентський законопроект №1008, який передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного Суду. Відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика