nardep-zayaviv-scho-sered-eksporteriv-zerna-znakhodyatsya-ti-khto-khoche-vivezti-yogo-v-chornu

Нардеп заявив, що серед експортерів зерна знаходяться ті, хто хоче вивезти його в "чорну"

 • 133535 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Попри війну та ускладнення експорту зерна, знаходяться ділки, які намагаються вивезти його без сплати податків. А податки від експорту – це зброя для армії. Про це заявив глава фінансового комітету, нардеп Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

"В умовах російської агресії держава зробила фактично неможливе, організувавши морські коридори для вивезення зерна за кордон. Чому? Тому що зерно на експорт – це податки, а отже зброя для армії та валютна виручка, а отже стабільність гривні. В сукупності – це наша Перемога! Водночас, в країні знаходяться ті, хто, попри війну, намагаються, як у старі довоєнні часи вивезти зерно в "чорну" без сплати податків та без повернення валютної виручки. Підтримую позицію Президента щодо неприпустимості таких злочинних проявів", – написав нардеп у своєму Телеграм-каналі.

Він попередив експортерів зерна щодо можливості вивезення виключно білої продукції, що має слід, в тому числі, податковий, і про невідворотність покарання за спроби експорту в "чорну".

"Вітаю зусилля правоохоронців, податкової та митної служби, що розробили швидкий та дієвий механізм упередження злочинів. До праці задля Перемоги!" – додав нардеп.

Доповнення

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Королівський похорон: вже є чіткий план на найближчі 10 днів

     • 205612 переглядiв

    Окупанти виводять військову техніку з Маріуполя - радник мера

     • 193540 переглядiв

    Журнал Time присвятив обкладинку Єлизаветі II

     • 189218 переглядiв

    Молдавська Air Moldova відновлює польоти до москви

     • 140624 переглядiв

    Жителів Київщини попередили про можливі вибухи: чому

     • 160962 переглядiв