ukenru
nardep-rozpoviv-yak-ne-kupiti-falsifikovani-produkti

Нардеп розповів, як не купити фальсифіковані продукти

 • 10213 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Обов'язковість застосування ДСТУ скоро скасують, навіть, незважаючи на передчасність цього рішення. За таких умов, споживачі під час купівлі продуктів харчування у вітчизняних магазинах вимушені будуть дбати про свою безпеку самостійно. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Сергій Тригубенко, передає УНН.

За його словами, у нагоді українцям можуть стати кілька простих порад.

"Зібрав поради експерів, як не купити фальсификат:

1 - перше і головне правило, - дивитися на склад продукту. Там мають бути вказані усі, як корисні, так і шкідливі інгредієнти. Знаючи про ці компоненти, вже вирішуйте, чи готові ризикувати.

2 - треба звертати увагу на якість упаковки. Вона повинна бути не пошкодженою (не повинно бути слідів повторного пакування). Якщо це товар відомого вам виробника, то звертайте увагу на якість поліграфії, щоб фарба не бралася до рук, щоб не було помилок у назві (до прийомів написання на товарі майже аналогічних оригіналу назв часто вдаються фальсифікатори).

3 - обов'язково перевіряти строк придатності товару.

4 - за можливості, просити продавця продемонструвати документи на товар", - написав Тригубенко.

Нагадаємо, законопроект про скасування ДСТУ внесений КМУ на розгляд парламенту.

Тим часом низка експертів зазначену ініціативу уряду назвали передчасною.

За словами експерта М.Гончара, скасування ДСТУ - черговий крок до знищення системи захисту прав споживачів.

"Скасування ДСТУ пролобійоване вітчизняним бізнесом. Це було зроблено руками державної регуляторної служби в особі її керівника. Під егідою гармонізації українського законодавства з європейським, держава продовжує знищувати вітчизняну систему захисту прав споживачів", - зазначив він.

Негативно щодо відмови від ДСТУ висловилися і експерти паливного ринку.

За словами Г.Рябцева, таке рішення на рівні держави є передчасним кроком, який можна вважати прямим порушенням статей Конституції, які гарантують громадянам безпечні та якісні товари.

"...Таке рішення про перехід на добровільне застосування стандартів, на мою думку, було не тільки передчасним. Таке рішення є прямим порушенням статті Конституції України, яка гарантує її громадянам безпечні та якісні товари і послуги", - сказав він.

Українські Національні Новини

Суспільство