ukenru
nardep-litvinenko-prokomentuvav-provokatsiyu-u-bereznomu-ne-sekret-scho-radikali-pratsyuyut-na-zamovlennya

Нардеп Литвиненко прокоментував провокацію у Березному: "не секрет, що радикали працюють на замовлення"

 • 13790 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Литвиненко прокоментував події у місті Березне на Рівненщині, де у вівторок, 23 червня, представники "Нацкорпусу" спочатку жбурляли каміння у політика та його автомобіль, а згодом вчинили сутички у натовпі. У результаті постраждала й поліція. Події, що відбулися, Литвиненко назвав "криміналом", закликавши правоохоронців до жорсткого реагування, передає УНН з посиланням на допис нардепа у Facebook.

Так, дії "Нацкорпусу" Литвиненко назвав "грубою провокацією, яка нічого спільного із мирним діалогом не має".

За словами політика, активісти прийшли до приймальні нардепа під приводом "поговорити". Мовляв, їм не сподобалася публічна заява нардепа щодо відновлення миру на Донбасі.

Своєю чергою, Литвиненко згодився на діалог, вийшов до них на вулицю, але представники "Нацкорпусу", замість розмови, почали жбурляти у нього камінням і фарбою, розповідає Литвиненко.

"Так радикали готуються до діалогу та мирної акції, про яку вони говорили - приходять з камінням, з коробками курячих яєць... Це не радикалізм. Це банальний кримінал. І ні для кого не є секретом, що радикали працюють на замовлення.

Хочу застерегти політиків, котрі користуються послугами екстремістів-радикалів: завтра вони легко повернуть свою зброю проти вас", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У патрульного, постраждалого на мітингу в Березному, контузія

Політик підозрює, що вороже налаштовані молодики були озброєні.

"Щойно я від'їхав від офісу, як полетіли яйця, каміння, почали лунати постріли. Вони стрибали на мою машину, били по склу палками, жбурляли каміння та яйця. Зі сторони радикалів в бік поліції полетів вибуховий пакет, внаслідок чого поліцейський отримав контузію", - зазначив він.

За словами Литвиненка, на місці була поліція, яка спрацювала професійно.

Також депутат подякував за підтримку представникам громадському руху "Патріоти - за життя".

Оцінку кримінальним діям радикалів мають дати правоохоронці, наголошує він.

"Держава - поліція, прокуратура, ДБР та СБУ - повинні жорстко прореагувати. Якщо ми сьогодні не зупинимо цю нечисть, завтра втратимо країну. Я звернуся до правоохоронних органів і вимагатиму, щоб всі кримінальні радикали були покарані", - резюмував Литвиненко.

Як писав УНН, за словами депутата Іллі Киви, причина подібних дій “Нацкорпусу” в тому, що депутат від "Слуги народу" відмовився щомісяця платити їм гроші нібито за “покровительство”. Кива наполягає, що така ситуація не поодинока в Україні, і від подібних поборів страждають багато бізнесменів. 

Українські Національні Новини

Політика