ukenru
nardep-ivchenko-vlada-ne-peredbachila-zakhistu-vid-reyderstva-naperedodni-vidkrittya-rinku-zemli

Нардеп Івченко: влада не передбачила захисту від рейдерства напередодні відкриття ринку землі

 • 18690 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Українська влада напередодні відкриття ринку землі 1 липня не передбачила захисту від рейдерства учасників аграрної галузі. Про це в матеріалі УНН про п’ять критично важливих питань, які треба поставити владі напередодні відкриття ринку землі, розповів посол Фонду ООН з Глобального Сталого Розвитку, член парламентського аграрного комітету, народний депутат Вадим Івченко. 

Цитата:

“У нас досі існують випадки, коли твою землю можуть переписати на іншу особу. Тобі як власнику земельної ділянки потрібно буде подавати скаргу до Мін’юсту, брати адвокатів і юристів для захисту. Уявіть, якщо це звичайна бабуся, яка отримала пай у 90-ті роки, а зараз, у 80 років, як вона зможе себе захистити, коли просто перепишуть землю на іншу особу?” — зауважує Вадим Івченко.

Деталі

На його думку, у цьому питанні більшість учасників земельного ринку опиняться незахищеними перед шахрайськими схемами. Особливо в умовах, коли й досі не врегульоване питання щодо покарання для так званих “чорних” реєстраторів, які беруть участь у шахрайських схемах, вважає Вадим Івченко.

“Поки що кримінальної відповідальності реєстратора немає. Хоча пропонуються закони, де буде кримінальна відповідальність для таких реєстраторів. Але я мушу сказати, що в нас є багато проектів законів, але не всі стають законами”, — підкреслив експерт.

Доповнення

Нагадаємо, Івченко з трибуни парламенту закликав Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля негайно вжити заходів щодо змін у соціально-економічній політиці держави через системну кризу всіх напрямків діяльності уряду.

Українські Національні Новини

Політика