ukenru
nardep-dubinskiy-prokomentuvav-situatsiyu-v-dp-ukrspirt

Нардеп Дубінський прокоментував ситуацію в ДП "Укрспирт"

 • 20957 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Призначення Сергія Блескуна виконуючим обов'язки керівника ДП "Укрспирт" не матиме позитивних наслідків для спиртової галузі. Про це заявив народний депутат від партії “Слуга народу”, заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський в коментарі УНН.

"За даними ЗМІ, які я вивчав і з якими не можу не погодитися, новий т.в.о. голови "Укрспирт" є представником пана Кауфмана (бізнесмен Борис Кауфман - ред.), одеського бізнесмена, який має дуже неоднозначну репутацію. Не думаю, що такі призначення ведуть до прозорості і очищення спиртової галузі", - сказав він.

Комітет Дубінського визначений головним з розгляду законопроекту про демонополізацію ДП “Укрспирт”, який вже неоднозначно сприйнятий експертним середовищем. Економісти попереджають, якщо галузь демонополізувати – вартість активів державного підприємства зрівняється з ціною металобрухту.

І додають, що скасування держмонополії на виробництво спирту спровокує в Україні бум фальсифікату.

Серед противників демонополізації - представники профспілки ДП “Укрспирт”, які вважають що державну компанію треба приватизовувати без попереднього скасування монополії на виробництво спирту.

У своєму зверненні до Президента, Верховної Ради та уряду, вони наполягають на тому, аби розгляд вказаного законопроекту був за їх обов’язкової участі.

Заслухати думку профсоюзів не проти і у Комітеті, каже Дубінський.

"Ми готові зі всіма зацікавленими сторонами обговорювати цей законопроект", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, 23 жовтня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабмін погодив на посаду в.о. керівника "Укрспирту" Сергія Блескуна, якого пов’язують з російським бізнесом та великими горілчаними компаніями.

Того ж дня Президент зареєстрував у ВР законопроект про демонополізацію спиртової галузі, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту. Цей законопроект викликав бурхливу реакцію серед експертів, які переконують, що демонополізація спиртової галузі перед приватизацією “Укрспирту” – це помилка, оскільки старі державні заводи без монопольних ліцензій інвесторам будуть не потрібні і держава отримає збиток замість доходу. 

Профспілка ДП “Укрспирт” своєю чергою підготувала звернення до Президента зі своїми вимогами, серед яких – відкликання вказаного законопроекту. Профсоюзи також попередили про страйк в разі ігнорування вимог працівників спиртової галузі. 

Українські Національні Новини

Політика