ukenru
narazi-blyzko-30percent-veteraniv-maiut-status-bezrobitnoho-ukrainskyi-veteranskyi-fond

Наразі близько 30% ветеранів мають статус безробітного - Український ветеранський фонд

 • 23078 переглядiв

Близько 30% українських ветеранів наразі є безробітними через психологічний дискомфорт від повернення в цивільне середовище після того, як вони звикли до військового життя та підпорядкування командирам.

Наразі близько 30% українських ветеранів мають статус безробітних. Причиною цьому є психологічний дискомфорт від повернення у цивільне середовище. Про це під час брифінгу заявила заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко, передає УНН.

Деталі

Зокрема ми бачимо по дослідженнях і це очікувано, що роботодавці хочуть приймати ветерана на роботу, оскільки це хороші лідерські якості, це стресостійкість, це витривалість, це вміння знаходити рішення, це дуже хороша компетенція в проєктній діяльності. Але, попри це, ми бачимо з досліджень, що зараз близько 30% ветеранів є безробітними, мають статус безробітного

- сказала Дорошенко.

Вона зазначила, що причини цьому можуть бути різні, але одна з тих, яку називають ветерани, - їм психологічно некомфортно повертатися у середовище цивільних, на попереднє місце роботи, бо військові звикають підпорядковуватися своєму командиру та працювати зі своїми побратимами.

Частина з них готова відкривати власну справу, розвивати власний бізнес, запрошувати своїх побратимів на роботу і разом створювати нове підприємництво в цивільному житті, але не всі готові відкривати власну справу

- додала Дорошенко.

Нагадаємо

Зважаючи на те, що зараз в Силах оборони близько мільйона осіб, то після завершення війни ветеранська спільнота в Україні буде становити близько 5 мільйонів осіб.

Павло Башинський

Суспільство