ukenru
napis-black-lives-matter-zamist-prizvisch-rozmistyat-na-futbolkakh-gravtsiv-apl

Напис "Black Lives Matter" замість прізвищ розмістять на футболках гравців АПЛ

 • 19605 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Англійська Прем'єр-ліга приєдналася до руху проти расизму "Black Lives Matter" ("Життя темношкірих має значення"). Даний слоган буде нанесений на футболки гравців замість їх прізвищ. Про це повідомляє офіційний сайт АПЛ, передає УНН.

Так, гравці Прем'єр-ліги з усіх 20 клубів зробили наступну заяву:

"Ми, гравці, виступаємо разом з єдиною метою викорінення расових забобонів, де б вони не існували, для створення глобального суспільства інтеграції, поваги і рівних можливостей для всіх, незалежно від їх кольору шкіри або віросповідання. Цей символ є ознакою єдності всіх гравців, всього персоналу, всіх клубів, всіх офіційних осіб матчу і прем'єр-ліги - "Black Lives Matter".

Так, слоган "Black Lives Matter" буде нанесено на звороті футболок гравців замість їх прізвищ протягом перших 12 матчів відновленого сезону в АПЛ.

Логотип Black Lives Matter також буде відображатися на футболках до кінця сезону поряд з емблемою, яка висловлює подяку Національній службі охорони здоров'я Великобританії за їх роботу під час кризи COVID-19.

Також Ліга буде підтримувати гравців, які "встають на коліна" до або під час матчів.

Раніше УНН писав, що 150 гравців хочуть відмовитися від виступів в НБА. Частина гравців не вважає за можливе проведення матчів на тлі руху протесту в США, пов'язаного із загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане в мережі відео затримання чоловіка.

Публікація відео викликала масові протести і заворушення по всій країні, які супроводжувалися сутичками з поліцією, стріляниною, мародерством і введенням в багатьох містах США комендантської години.

Українські Національні Новини

Суспільство