ukenru
napad-na-aktivista-mikhaylika-prokuratura-prositime-areshtu-dlya-pidozryuvanikh

Напад на активіста Михайлика: прокуратура проситиме арешту для підозрюваних

 • 8698 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 25 вересня. УНН. Прокурор Одеської області Олег Жученко заявив про затримання трьох підозрюваних у замаху на активіста Олега Михайлика. Про це він повідомив під час зустрічі активістів, керівників правоохоронних органів Одеської області та головою Одеської облдержадміністрації, передає кореспондент УНН.

За його словами, зазначеним особам підготовлено підозри за ст.15 ч.2 с. 115 КК України. Наразі готуються клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

"Даний злочин планувався зловмисниками заздалегідь. Вони слідкували за Олегом Михайликом тривалий час. Наразі з’ясовується все коло осіб причетних до вчинення даного правопорушення", – зазначив Жученко.

Крім того, прокурор додав, що затримано ще двох осіб причетних до вчинення замаху на ще одного активіста Віталія Устименка. Підозрюваних затримано в Донецький та Дніпропетровській областях. На даний час затриманих доставляють до Одеси.

Зазначимо, що на зустріч запросили представників Консультативної місії ЄС.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста, керівника міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Його у важкому стані було доставили в лікарню. Наразі стан активіста покращився. Слідство розглядає п’ять версій замаху

Крім того, УНН повідомляв, що 5 червня в Одесі вчергове напали на активіста. За даними журналістки Наталії Усатенко, йдеться про активіста Віталія Устименка. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "замах на вбивство" – передбачено ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП