namagavsya-vprovaditi-postulati-rashizmu-sered-litseyistiv-u-kiyevi-zatrimali-prorosiyskogo-agitatora

Намагався впровадити постулати рашизму серед ліцеїстів: у Києві затримали проросійського агітатора

 • 195602 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Затримано двох проросійських агітаторів, один з яких колишній учитель Київського ліцею, який серед своїх колишніх учнів поширював ідеї священника-блогера рпц, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

У Києві виявлено колишнього викладача одного з місцевих ліцеїв, який серед своїх колишніх учнів поширював ідеї священника-блогера рпц андрія ткачова. Зазначений священик-блогер раніше став об'єктом підозри від СБУ за заклики до знищення українських міст.

Також цей колишній викладач намагався впровадити постулати рашизму, створеними російським псевдоісториком євгеном спіциним, який заперечує існування України як суверенної держави.

Крім того, ворожий пропагандист спрямовував своїх знайомих, що мають призовний вік, до ухилення від служби у Збройних Силах України та вихваляв очільників кремля.

Додамо

У Харківській області викрито ще одного прокремлівського агітатора, який приймав участь у постановочних сюжетах російських медіа під час тимчасової окупації регіону.

У той період, коли він проживав у захопленому на той час населеному пункті, зловмисник активно давав інтерв'ю прокремлівським інформагентствам, в яких називав війну в Україні "громадянським конфліктом".

Також в цих сюжетах він добровільно закликав українських захисників скласти зброю на користь країни-агресора.

Ці відео використовувалися, для нібито показу позиції пересічних громадян України, та показувались для масового поширення в інформаційному просторі.

Після звільнення регіону зловмисник приховувався і сподівався таким чином уникнути судового переслідування. Проте Служба безпеки завадила його планам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликав знищити Україну та її жителів: судитимуть ідеолога "русского мира" дугіна

На основі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за статтею 436-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників.

В даний момент розслідування продовжується. Зловмисникам може бути призначено до 8 років ув'язнення за вказаною статтею Кримінального кодексу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    США передали резервні генератори для українських АЕС

     • 530436 переглядiв