ukenru
nam-vdalos-stabilizuvaty-sytuatsiiu-z-enerhetykoiu-herman-halushchenko

Нам вдалось стабілізувати ситуацію з енергетикою - Герман Галущенко

 • 22910 переглядiв

Україні вдалося стабілізувати ситуацію з енергетичною інфраструктурою, пошкодженою внаслідок нещодавніх російських атак, але для відновлення об'єктів теплової та гідроелектроенергетики потрібні високовольтне обладнання, автотрансформатори та ремонтне обладнання.

Україна змогла стабілізувати ситуацію з енергетичною інфраструктурою, яка зазнала пошкоджень внаслідок останніх російських атак. Про це сказав міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк, передає УНН.

Деталі

Керівник Міненерго розповів пані послу про сучасну обстановку у сфері енергетики та наслідки атак з боку росії.

Нам вдалося стабілізувати ситуацію, однак ворог продовжує атаки, зокрема на підстанції

- розповів Герман Галущенко.

За словами Галущенка, на даний момент завершується збір інформації від компаній щодо необхідних заходів для відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок атак з боку росії. Найбільших ушкоджень зазнали об'єкти теплової та гідрогенерації. Наразі можна констатувати потреби у високовольтному обладнанні, автотрансформаторах, устаткуванні для проведення ремонтів.

Під час зустрічі  Бріджит Брінк висловила готовність Сполучених Штатів допомагати відновленню енергетичного сектору та підготовці до наступного опалювального сезону.

Крім того, вони обговорили питання співпраці для зміцнення фізичного захисту енергетичних об'єктів та заходи для децентралізації генерації до початку наступного опалювального сезону, а саме потреби у встановленні додаткових потужностей розподіленої генерації.

Нагадаємо

Останні російські атаки на енергетичні об'єкти України також завдали шкоди високовольтному обладнанню "Укренерго" щонайменше на 90-100 мільйонів євро, за попередніми оцінками генерального директора компанії Володимира Кудрицького.

рф уночі пошкодила обладнання енергооб'єкта на Харківщині, на Дніпропетровщині атакувала СЕС, є жертва серед енергетиків на Сумщині - Міненерго04.04.24, 10:18 • [views_0]