ukenru
nakriti-kavkaz-parasolkoyu-zmusiti-ukrayinu-vidmovitis-vid-morya-u-vms-nazvali-tsili-kremlya

Накрити Кавказ "парасолькою", змусити Україну відмовитись від моря: у ВМС назвали цілі Кремля

 • 20920 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Росія прагне консолідувати свої сили у трикутнику "Каспій-Азов-Чорне море" з метою, зокрема, примусити Україну відмовитись від моря. Про це повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко під час виступу на форумі "Age of Crimea 2020", передає кореспондент УНН.

"Я хотів довести, як по роках проходила повзуча анексія Чорного і Азовського морів. З 2014 року платформи, наші родовища, Керченська протока, будівництво мосту, проекція перекидання сил з каспійської флотилії в акваторію Азовського моря, дії у 2018 році щодо заборони вільного судоходства у Азовському морі... І безпосередньо 2019 рік нам дав зробити висновок, що проекція, на якій вони потренувались в Азовському морі, перейшла на Чорне море", - сказав командувач ВМС.

Він також зазначив, що під час проведення багатонаціональних навчань було перекрито чотири райони, чверть всього Чорного моря, що створює труднощі вільному судноплавству.

"В цілому всі ці дії, (спрямовані – ред.) на економіку держави, на соціум, і безпосередньо на Україну. Росія прагне консолідувати свої сили у трикутнику "Каспій-Азов-Чорне море". З якою метою? Накрити парасолькою Кавказ, примусити Україну відмовитись від моря, стратегічне панування над Україною та її союзниками у Чорному морі, а також, якщо брати геополітичне поняття - це блокування китайських проектів на Заході. І безпосередньо - це просування сил через Середземне море у західну Азію", - додав Воронченко.

Як повідомлялося в УНН, раніше Воронченко повідомив, що від початку окупації Росія переозброїла весь корабельний склад у Криму, збільшивши його чисельність, а також у декілька разів вони наростили сухопутний компонент. 

Українські Національні Новини

Політика