ukenru
naiblyzhcha-meta-ukrainy-ta-indii-povernuty-torhivliu-na-kolyshnii-riven-dzhaishankar

Найближча мета України та Індії - повернути торгівлю на колишній рівень - Джайшанкар

 • 49548 переглядiв

Міністри закордонних справ Індії та України домовилися відновити двостороннє співробітництво до довоєнного рівня і вивчити нові сфери взаємодії, визнаючи стратегічну перспективу своїх відносин.

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що найближча мета України та Індії - повернути торгівлю на колишній рівень. Своєю чергою глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що відносини з Індією мають стратегічну перспективу, передає УНН.

"Відкрита і широка розмова з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою сьогодні вдень. Наші дискусії були зосереджені на конфлікті, що триває, і його ширших наслідках. Обмінялися думками про різні ініціативи в цьому контексті. Говорили також про глобальні та регіональні питання, що становлять інтерес для нас обох. Підтвердили нашу прихильність зміцненню спільних відносин, включно з двостороннім співробітництвом", - написав Джайшанкар у Х.

29.03.2024, 12:49 • [views_0]

Він зазначив, що був радий бути співголовою оглядового засідання міжурядової комісії з міністром закордонних справ України.

"Наголосили на важливості подальшого зміцнення співпраці в усіх сферах. Наша найближча мета - повернути торгівлю на колишній рівень. Представлені сьогодні перспективи співпраці в галузі торгівлі, охорони здоров'я, науки і технологій та сільського господарства були корисними", - повідомив Джайшанкар.

Як пише Asian News International, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що відносини з Індією мають стратегічну перспективу.

"Індія та Україна були традиційними друзями, але я думаю, що ми можемо і повинні зробити набагато більше, не тільки в інтересах наших країн, а й в інтересах глобального розвитку та архітектури безпеки. Ми будемо з нетерпінням чекати відновлення того, що існувало до початку широкомасштабного вторгнення  рф в Україну. Ми будемо з нетерпінням чекати на обговорення нових напрямів і проєктів нашого співробітництва, тому що я вірю, що ці відносини мають стратегічну перспективу", - сказав Кулеба.

Під час зустрічі Джайшанкар і Кулеба обговорили конфлікт, що триває, і його ширші наслідки. Вони також обговорили глобальні та регіональні проблеми, що становлять інтереси для обох країн.  

Анна Мурашко

Війна