ukenru
naglyadova-rada-naftogazu-ne-maye-kolektivnoyi-spromozhnosti-ekspert

Наглядова рада "Нафтогазу" не має колективної спроможності - експерт

 • 11069 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Наглядова рада "Нафтогазу" не має колективної спроможності. Про це під час дискусії "Корпоративна реформа. Що пішло не так?" сказав керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій, передає УНН.

Деталі

"Зараз ми опинилися в патовій ситуації, коли наглядова рада, незалежні члени якої представляють різні міжнародні організації, не дружать з керівником правління компанії. Відсутня колективна спроможність наглядової ради. Очевидно зараз потрібно шукати новий баланс. Кожен член наглядової ради має відповідати за якийсь напрямок, вони усі разом мають доповнювати одне одного", - сказав Паращій.

Він наголосив, що дуже важливо, щоб у наглядовій раді "Нафтогазу" були представлені міжнародні організації: МВФ, ЄБРР та інші партнери.

"Без цього важеля ми підемо туди, де ми були у 2014 році. Корпоративне управління створене для того, щоб нагядова рада, як вищий спостережний орган, представляв інтереси усіх стейкхолдерів. Але в нас є то перекос в сторону держави, то в сторону зовнішнього управління", - наголосив експерт.

Він додав, що попереднє правління "Нафтогазу" та чинний склад наглядової ради не змогли створити ефективну стратегію з управління компанією, яка б співвідносилася із загальною стратегією розвитку енергетичної галузі.

Українські Національні Новини

Політика