ukenru
naftogaz-zvernuvsya-do-yek-z-prokhannyam-napraviti-misiyu-u-punkti-vkhodu-vikhodu-rosiyskogo-gazu-v-gts

"Нафтогаз" звернувся до ЄК з проханням направити місію у пункти входу-виходу російського газу в ГТС

 • 10400 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. НАК "Нафтогаз України" для запобігання можливої газової кризи звернувся до Європейської комісії з пропозицією направити моніторингову місію на пункти входу-виходу російського газу до української газотранспортної системи (ГТС). Про це йдеться у заяві української компанії, передає УНН.

"З метою попередження можливої кризи українська сторона звернулася до Єврокомісії з пропозицією невідкладно направити моніторингову місію на пункти входу та виходу російського газу до ГТС України для незалежного контролю ситуації", - заявили у компанії.

Також "Нафтогаз" учергове звернув увагу на зобов’язання "Газпрому" забезпечувати контрактні рівні тиску на російському боці газотранспортної системи.

"Систематичне невиконання "Газпромом" цих зобов’язань вимагає від України використання додаткових обсягів газу. Українська сторона сподівається на виправлення порушень на російському боці ГТС в результаті переговорів Єврокомісії з російською стороною", - резюмували у НАК.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" розцінює заяву ПАТ "Газпром" щодо можливості відключення газу європейським споживачам як підготовку Росією нової газової кризи.

Українські Національні Новини

Політика