ukenru
nafta-dorozhchaye-naperedodni-zustrichi-yes-schodo-sanktsiy-proti-rosiyi

Нафта дорожчає напередодні зустрічі ЄС щодо санкцій проти росії

 • 168660 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у липні у понеділок зранку під час торгів зросли в ціні до 120,23 долара за барель, повідомляє УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 8:18, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 0,67%.

При цьому ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла до 116,16 долара за барель, додавши 0,95%.

Деталі

Ціни на нафту зросли до двомісячного максимуму в понеділок, на тлі того, як трейдери чекають, чи досягне ЄС уугоди про заборону російської нафти перед зустріччю щодо шостого пакету санкцій проти москви за її вторгнення в Україну, пише Reuters.

Лідери ЄС мають зустрітися для обговорення пакету санкцій у понеділок та вівторок.

При цьому, вказує видання, країни ЄС не змогли домовитися про ембарго на російську нафту в неділю, але продовжать переговори про угоду про заборону постачань російської нафти морем при дозволі постачання трубопроводом напередодні саміту в понеділок вдень, про що заявили офіційні особи.

У разі згоди угода дозволить Угорщині, Словаччині та Чехії продовжувати отримувати російську нафту трубопроводом "Дружба" протягом деякого часу, доки не буде організовано альтернативних поставок.

Напруги на нафтовому ринку додала заява Ірану у п'ятницю, що його військово-морський флот захопив два грецькі нафтові танкери у помсту за конфіскацію іранської нафти Сполученими Штатами з танкера, що стоїть біля узбережжя Греції.

Ціни на нафту також були підтримані падінням долара США. Більш слабкий долар робить нафту менш дорогою для імпортерів, які тримають інші валюти.

Українські Національні Новини

Економіка