nafta-dorozhchaye-cherez-obmezhenni-zapasi-ta-poperedzhennya-mea-pro-globalnu-retsesiyu

Нафта дорожчає через обмеженні запаси та попередження МЕА про глобальну рецесію

 • 385012 переглядiв

Деталі

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 0,5%, до 92,94 долара за барель на 11:33 за Києвом. Американська нафта марки West Texas Intermediate зросла на 0,4%, до 87,64 доларів за барель.

Наразі, за даними Bloomberg, ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у грудні торгуються на рівні 92,46 долара за барель, а ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI впала до 87,19 долара за барель.

Минулого тижня група виробників, що складається з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та союзників, включаючи росію, підвищила ціни, погодившись скоротити постачання на 2 мільйони барелів на добу.

"План ОПЕК+… збив з курсу траєкторію зростання постачання нафти до кінця цього і наступного року, внаслідок чого вищі рівні цін посилили волатильність ринку та посилили побоювання з приводу енергетичної безпеки", – заявило МЕА у четвер.

МЕА трохи знизило свої оцінки зростання попиту на нафту цього року до 1,9 млн барелів на добу та на 470 тис. барелів на добу в 2023 році до 1,7 млн ​​барелів на добу.

Це сталося після того, як ОПЕК у середу знизила прогноз зростання попиту цього року на 460 тис. барелів на добу до 2,64 млн барелів на добу, пославшись на поновлення заходів щодо стримування поширення COVID-19 у Китаї та високу інфляцію. Група знизила прогноз попиту на нафту в 2023 році на 360 тис. барелів на добу до 2,34 млн барелів на добу.

Погіршення попиту на сиру нафту сприяє збільшенню запасів. Запаси сирої нафти в США зросли приблизно на 7,1 млн барелів за тиждень, що закінчився 7 жовтня, згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані API.

Енергетичний ринок також зазнає тиску з боку долара США, який загалом виріс, у тому числі щодо низькоприбуткових валют, таких як ієна.

Зобов'язання Федеральної резервної системи продовжувати підвищувати відсоткові ставки для стримування високої інфляції призвело до підвищення прибутковості, що зробило американську валюту привабливішою для іноземних інвесторів, пише видання.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула з росії та окупованих територій 96 дітей

     • 167166 переглядiв

    Грайте і "точка": у росії перейменували World of Tanks і World of Warships

     • 964117 переглядiв

    "Зернова ініціатива": з України вийшло ще шість суден

     • 167595 переглядiв