nadala-okupantam-dani-pro-koleh-ta-uchasnykiv-ato-ekspravookhoronytsia-z-kharkivshchyny-provede-15-rokiv-za-gratamy

Надала окупантам дані про колег та учасників АТО: експравоохорониця з Харківщини проведе 15 років за ґратами

 • 27307 переглядiв

Харківський суд засудив колишнього офіцера до 15 років за співпрацю з окупантами та передачу інформації про проукраїнськи налаштованих громадян після часткового захоплення регіону.

Суд Харкова засудив до 15 років позбавлення волі колишню співробітницю правоохоронних органів з Куп’янського району Харківщини, яка співпрацювала з окупантами та надавала їм дані про проукраїнських громадян. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише УНН.

Деталі

Після захоплення агресорами частини області жінка залишилася на окупованій території. У травні 2022 року вона зібрала пакет документів та письмово звернулася до представників загарбників. Вона попросила зарахувати її на роботу у так звану "народну міліцію".

колаборантку призначили на посаду старшого дільничного, до функцій якого входило патрулювання вулиць, чергування у відділку та опитування місцевих мешканців для виявлення проукраїнськи налаштованих громадян. Зокрема, фігурантка здала окупантам дані про всіх місцевих учасників АТО та правоохоронців, яких вона знала.

Після звільнення населеного пункту жінка переховувалася, проте правоохоронці знайшли її та затримали.

Дослідивши всі наявні докази суд визнав її винною у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), позбавив жінку спеціального звання та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Шторм у Криму: бойові дельфіни покинули чорноморський флот

     • 27183 переглядiв

    Шторм у Криму: пошкоджено найвідоміший пам'ятник Херсонеса

     • 32597 переглядiв