ukenru
nachalnika-slidchogo-viddilennya-ta-operupovnovazhenogo-politsiyi-suditimut-na-kiyivschini-za-khabara

Начальника слідчого відділення та оперуповноваженого поліції судитимуть на Київщині за хабара

 • 8522 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Обвинувальний акт щодо капітана, заступника начальника Обухівського відділу поліції – начальника слідчого відділення, та лейтенанта, оперуповноваженого сектору кримінальної поліції, підозрюваних в отриманні хабара у 40 тис. грн на непритягнення громадянина до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів, скеровано до суду. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

"Обвинувальний акт військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб), скеровано до Кагарлицького районного суду Київської області", - йдеться у повідомленні.

Упродовж квітня-травня 2017 року поліцейський вимагав та, діючи за попередньою змовою з підлеглим, двічі одержав від громадянки неправомірну вигоду в загальному розмірі 40 тис. грн.

Ці кошти він отримав за не притягнення її чоловіка до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів та не обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, що за вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 5 липня, начальника сектору реагування патрульної поліції на Херсонщині судитимуть за хабар.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП