ukenru
nachalnik-genshtabu-rf-gerasimov-diysno-minulogo-tizhnya-buv-v-ukrayini-nyt

Начальник генштабу рф герасимов дійсно минулого тижня був в Україні – NYT

 • 200395 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Начальник генерального штабу російської федерації валерій герасимов минулого тижня все ж таки був на окупованих територіях України, однак українська сторона не встигла його спіймати. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, пише УНН.

Деталі

Газета, посилаючись на джерела в американській розвідці, пише, що візит герасимова відбувся наприкінці минулого тижня. Повідомляється, що українська сторона дізналася про візит, але не встигла спіймати герасимова.

Цитата

“Коли українські сили відкрили вогонь по одній із позицій, відвіданих герасимовим в школі №12 у контрольованому росією місті Ізюм в суботу ввечері, генерал вже повернувся до росії”, – пише відомство.

Не дивлячись на те, що ліквідувати герасимова не вдалося, українські війська знищили близько 200 російських військових, в тому числі щонайменше одного генерала.

“Його візит відбувся на тлі того, що Західні військові аналітики називають все більшим безладом у російських силах. Навіть із суттєво полегшеними завданнями, російська армія продовжує страждати від логістичних проблем та поганої координації всередині підрозділів, стикаючись із затятим спротивом українців”, - пише NYT.

Припускається, що герасимов приїхав на фронт саме задля розв'язання цих проблем.

Додамо

ЗМІ повідомляли, що начальник Генштабу Збройних сил Росії начебто отримав поранення під Ізюмом. Пізніше цю інформацію почали спростовувати.

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів заявив, що начальник генштабу рф валерій герасимов дійсно був під Ізюмом, але підтвердження, що він був поранений – відсутнє.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП