nachalnik-genshtabu-chekhiyi-poperediv-scho-viyna-v-yevropi-ne-ye-nemozhlivoyu

Начальник Генштабу Чехії попередив, що війна в Європі не є неможливою

 • 439797 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Війна в Європі не є неможливою, і у Чехії не буде достатньо часу, щоб відреагувати, якщо країна не підготується до неї у довгостроковій перспективі та у мирний час, заявив у вівторок у начальник Генштабу Чехії Карел Ржехка. Про це УНН пише з посиланням на dpa.

Деталі

Це "не виключено", сказав Ржехка, маючии на увазі війну між НАТО та росією.

"У нас немає навіть елементарних речей у порядку. Недоліки доводиться заповнювати у всіх областях, від вогневої могутності військ та мобільності артилерії до питань тилового забезпечення та структур управління. У разі безпосередньої загрози війни мобілізація буде неминучою".

Ржехка додав, що якщо виникне конфлікт між НАТО та росією, Чехія буде активним учасником з першої хвилини такого конфлікту. Чеська армія, в такому разі, боротиметься відповідно до оборонних планів альянсу, а чеська територія стане важливою перехідною зоною та базою для НАТО, що забезпечуватиметься і підтримуватиметься солдатами країни.

Додамо

Чехія член НАТО з 1999 року. Після скасування обов'язкової військової служби у 2004 році в країні з'явилася професійна армія, що налічує нині близько 27 000 солдатів.

Чеська Республіка є одним із головних прихильників України, надавши Києву військову допомогу у розмірі 200 мільйонів євро з початку війни.

Оборонні компанії поставили додаткові товари на суму, еквівалентну більш ніж 2 мільярдам євро.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні заборонили діяльність "Партії регіонів"

     • 489002 переглядiв