ukenru
nabrav-chinnosti-zakon-pro-neonatalniy-skrining-i-vidilennya-na-nogo-300-mln-grn

Набрав чинності закон про неонатальний скринінг і виділення на нього 300 млн грн

 • 16879 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Закон “Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України „Про Державний бюджет України на 2021 рік“ щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні” набрав чинності сьогодні. Документ вчора опублікували у виданні “Голос України”, передає УНН.

Деталі

Закон, що його підписав Президент, збільшує на 300 млн грн видатки для Міністерства охорони здоров’я на розвиток системи екстреної медичної допомоги та модернізацію матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Ці кошти будуть спрямовані на оснащення лабораторним обладнанням експертного та двох регіональних центрів неонатального скринінгу, що дасть змогу здійснювати в Україні ранню досимптомну діагностику новонароджених для запобігання розвитку генетичних захворювань.

Ініціюючи цей документ, Глава держави наголошував, що першочерговий пріоритет у питанні захисту прав дітей — це право на життя та здоров’я. І Україна прагне захищати життя кожного маленького громадянина з перших хвилин від його народження, відзначили в Офісі.

Передбачається, що новонароджених в Україні скануватимуть на понад 20 орфанних метаболічних захворювань.

Нагадаємо

Верховна Рада на засіданні 17 червня ухвалила в цілому президентський проект закону № 5589 щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство