naboi-ta-snariady-dlia-hranatometiv-lytva-peredala-ukraini-novu-partiiu-viiskovoi-dopomohy

Набої та снаряди для гранатометів: Литва передала Україні нову партію військової допомоги

 • 33975 переглядiв

Збройні сили Литви відправили в Україну кілька мільйонів набоїв і кілька тисяч снарядів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності.

Литва передала Збройним силам України боєприпаси до протитанкових гранатометів малої дальності. Про це повідомляє Міноборони Литви, передає УНН.

Деталі

Литовська армія доставила в Україну кілька мільйонів патронів та кілька тисяч боєприпасів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності. А також – близько тисячі розкладних ліжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Javelin, боєприпаси та транспорт: Естонія надає Україні пакет військової допомоги на 80 мільйонів євро

Ми чуємо нагальні запити України і продовжуємо нашу підтримку відповідно до висловлених потреб. Ми активно заохочуємо наших союзників робити те саме

- заявив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Доповнення 

У відомстві наголосили, що окрім постійної передачі військової техніки та спорядження, Литва також активно тренує українських солдатів, забезпечує лікування та реабілітацію українців, готує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України

Також Литва вже розробила довгостроковий план підтримки. На 2024-2026 роки передбачено новий пакет військової підтримки України на 200 мільйонів євро.

Нагадаємо

Німеччина передала Україні другий зенітно-ракетний комплекс Patriot, а також додаткову військову допомогу, включаючи транспортні засоби, артилерійські боєприпаси, безпілотники для розмінування тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція схвалила зимовий пакет допомоги Україні на 124 млн євро

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні оголосили в розшук російського "патріарха" кирила

     • 32709 переглядiв