ukenru
na-zimovi-svyata-ukrayintsiv-poobitsyali-ne-vidklyuchati-vid-elektroenergiyi-remontiv-ne-bude

У зимові свята українцям пообіцяли не відключати електроенергію: ремонтів не буде

 • 16226 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Державна інспекція енергетичного нагляду проведе перевірки діяльності операторів системи розподілу щодо збільшення кількості відключень електроенергії в грудні. Крім того, з 29 грудня до 10 січня планові ремонти ОСР не проводитимуть. Про це інформує пресслужба Міненерго, пише УНН.

Цитата

“Державна інспекція енергетичного нагляду за дорученням Міненерго проведе перевірки діяльності операторів системи розподілу на відповідність вимогам розділу V Кодексу системи розподілу. Зокрема, щодо тривалості відключень споживачів від електропостачання внаслідок планових ремонтів електроустановок та електричних мереж в опалювальний період”, — повідомили у відомстві.

Деталі

Також повідомляється, що сьогодні під час селекторної наради більшість операторів систем розподілу підтвердили зміну графіків планових ремонтів електромереж.

“Це передбачає, що з 29 грудня до 10 січня планові ремонти ОСР проводити не будуть, а також оператори зменшать їх кількість в опалювальний сезон та забезпечуватимуть альтернативне електропостачання для споживачів”, - пояснили в Міненерго.

Міністерство зазначило, що вживає додаткових заходів щодо мінімізації планових ремонтів у осінньо-зимовий період.

Додамо

Напередодні міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що єдина причина відсутності в домівках українців електропостачання є проведення планових та аварійних ремонтів оператором систем розподілення.

Нагадаємо

Минулого тижня Міністерство енергетики України звернулося до НКРЕКП щодо перевірки порушень операторами систем розподілу (ОСР) графіків ремонтів в опалювальний період.

Українські Національні Новини

Суспільство