ukenru
na-zhitomirschini-mayzhe-tizhden-gorili-torfyaniki-na-ploschi-3-ga

На Житомирщині майже тиждень горіли торф’яники на площі 3 га

 • 10363 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Вчора, 17 квітня, вдалося загасити горіння торфу площею в 3 гектара, що продовжувалося протягом 6 днів поблизу смт Новоозерянка Олевського району. Про це УНН повідомили в прес-службі ДСНС України в Житомирській області.

Як зазначають рятувальники, складність гасіння таких пожеж у тому, що торф горить повільно на всю глибину залягання. Температура в товщі торфу, охопленого пожежею, більше тисячі градусів. Вода, яка потрапляє у ґрунт, випаровується швидше ніж досягає вогнища. Торфۥяники здатні горіти навіть під час суттєвих опадів. Також ці пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей та техніки.

Ще 12 квітня на місце події були залучені два підрозділи ДСНС з Олевська та Бучманів, а також працівники Білокоровицького держлісгоспу. Протягом 3 днів вони гасили пожежу зранку і до вечора. За ніч вогонь розповсюджувався по території й горів окремими осередками. Також вітряна погода склала велику загрозу поширення полум’я на ліс та житлові сектори 3-х населених пунктів. Далі, 15 квітня на допомогу залучили вогнеборців із міста Коростень та смт Лугини.

І вже вчора, о 17:10, вдалося ліквідувати пожежу торфу, врятувати лісовий масив та не підпустити полум’я до сіл. Вогнем пройдено понад 3 га території. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється фахівцями.

Нагадаємо, на початку березня на Волині горіли торф’яники на площі 1,5 га.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП