ukenru
na-zasidanni-podatkovoyi-komisiyi-vr-pidnimut-pitannya-pro-bagatomilyardne-vidshkoduvannya-nds-kernel

На засіданні податкового комітету ВР піднімуть питання про багатомільярдне відшкодування ПДВ "Кернел"

 • 12573 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Сьогодні, 4 вересня, в податковому комітеті ВР буде розглянуто питання багатомільйонного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) компанії "Кернел". Про це в коментарі УНН заявив член комітету, народний депутат Микола Лаврик.

Відзначимо, що, згідно з даними Держказначейської служби, тільки в серпні поточного року агрохолдинг "Кернел" отримав з бюджету понад 540 тис. грн ПДВ. У цілому ж, з початку року сума відшкодування "Кернел" сягнула понад 4,4 млрд грн.

Зокрема, в січні компанія отримала 931,5 млн грн, в лютому - 674,5 млн грн, в березні - 402,2 млн грн, в квітні - 264,9 млн грн, в травні - 509,9 млн грн, в червні - 586 млн грн, в липні - 502,5 млн грн, в серпні - 540 млн грн.

"У мене є певна думка з цього приводу. Але попередньо - я хочу вивчити питання детально. Тому, сьогодні під час засідання податкового комітету ВР, я підніму питання про суму повернення ПДВ компанії", - прокоментував Лаврик.

Додамо, що "Кернел" є найбільшим виробником соняшникової олії в Україні. Бенефіціар компанії - народний депутат, член Комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

Українські Національні Новини

Економіка