ukenru
na-zaporizkiy-aes-vidnovili-zhivlennya

На Запорізькій АЕС відновили живлення

 • 111755 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Українські атомники відновили зовнішнє живлення на Запорізькій АЕС. Про це повідомила пресслужба Енергоатому, пише УНН.

Цитата

"Українські фахівці знайшли технічне рішення, як відновити роботу лінії зв’язку, і живлення власних потреб станції знову здійснюється від енергосистеми України. Завдяки мужності й професіоналізму українських атомників негативного розвитку подій вкотре вдалося уникнути. Однак російські військові продовжують обстріли найбільшої в Європі атомної станції та супутньої енергетичної інфраструктури, знову і знову наближаючи світ до ядерної та радіаційної катастрофи", - ідеться у повідомленні.

Додамо

Про відновлення живлення на ЗАЕС повідомив також генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

"Мені повідомила наша команда на місці, що зовнішнє живлення ЗАЕС відновлено. Оператор ЗАЕС заявив, що сьогоднішній ранковий збій був спричинений обстрілом на дальній підстанції, що підкреслює, наскільки ненадійною є ситуація", - написав він у Twitter.

Нагадаємо

Сьогодні Запорізьку АЕС знову було повністю знеструмлено. Внаслідок ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили підстанцію "Дніпровська" - лінія зв’язку зі станцією вимкнулася.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП