ukenru
na-zaporizhzhi-ponad-300-naselenikh-punktiv-zalishilisya-bez-gazu-ta-svitla

На Запоріжжі понад 300 населених пунктів залишилися без газу та світла

 • 150339 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Через бойові дії у Запорізькій області на сьогодні 76 населених пунктів досі залишаються без електропостачання і 268 – без газу. Про це повідомляє Запорізька військова адміністрація, пише УНН.

Деталі

Через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання — без світла залишились 24 076 споживачів у 76 населених пунктах.

Минулої доби фахівці ПАТ “Запоріжжяобленерго” відновили енергопостачання 1 054 абонентів на території обслуговування Оріхівського районного відділення, знеструмлених раніше внаслідок обстрілів.

Проте внаслідок обстрілів було пошкоджено електромережу Степногірської дільниці, через що знеструмлено 5 950 споживачів у 4 населених пунктах.

Крім того, через пошкодження на трансформаторній підстанції знеструмлено 42 абоненти Запорізьких районних електромереж. Також на ранок в Запоріжжі зафіксовано одиничне відключення. Аварійно-відновлювальні роботи заплановані на сьогодні.

Через дії місцевої окупаційної «влади» у Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Кам’янсько-Дніпровському та Токмацькому районних відділеннях доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

У Гуляйпільському районному відділенні, через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж, аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

Щодо газопостачання, то без нього залишаються 226 682 абоненти у 268 населених пунктах області.

Через пошкодження магістральних газопроводів в області повністю відключені 261 та частково 7 населених пунктів (зокрема міста Бердянськ та Приморськ Бердянського району, Василівка, Дніпрорудне, Кам’янка-Дніпровська та Енергодар Василівського району, Мелітополь Мелітопольського району, Пологи, Гуляйполе, Оріхів, Молочанськ та Токмак Пологівського району).

Нагадаємо

Сьогодні вранці рашисти завдали ракетного удару по населеному пункту неподалік Запоріжжя.

Українські Національні Новини

Суспільство