ukenru
na-zaporizhzhi-okupanti-vimagayut-vid-biznesu-daninu-i-vezti-tovari-z-krimu

На Запоріжжі окупанти вимагають від бізнесу "данину" і везти товари з Криму

 • 102137 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У Запорізькій області повідомляється про випадки, коли на тимчасово зайнятих територіях окупанти вимагають "данину" від підприємців і змушують везти товари з окупованого Криму, повідомляють у Запорізькій ОВА, пише УНН.

Деталі

"Мешканці Дніпрорудного повідомляють, що в місті лунали постріли. Можливо, таким чином росіяни намагаються залякати місцевих підприємців, адже наразі їм дозволили торгувати на ринку лише за умови, що 20% свого прибутку вони будуть віддавати окупантам", - сказано у повідомленні.

У Михайлівській громаді Запорізької області окупанти, як вказано, "використовуючи методи терору, тиснуть на держслужбовців, працівників комунальних установ, лікарів". "За словами жителів громади, російські війська розмістилися в місцевому гуртожитку, чинять злочини й намагаються змусити торговельні мережі та аптеки перейти на постачання товарів із Криму", - додали у Запорізькій ОВА.

Також вказано, що "окупаційна влада Мелітополя продовжує свою пропагандистську компанію, готуючись до 9 травня. На екранах, що розташовані на вулицях міста, розповідається про мелітопольців-героїв Радянського Союзу. Пропагандистська компанія відбувається під окупаційними символами – георгієвською стрічкою".

"Вчора на територію Кирилівки увійшло кілька одиниць техніки російської армії. Місцеві жителі повідомляли про те, що чули низку вибухів. За повідомленнями ЗМІ, солдати країни-агресора обшукують будинки громади й перевіряють документи. Також відомо, що окупанти викрали селищного голову Івана Малєєва і відвезли у невідомому напрямку", - додали в Запорізькій ОВА.

Доповнення

Генштаб ЗСУ інформував, що ворог проводив наступальні дії на Запорізькому напрямку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП