na-zakarpatti-zatrymano-funktsionera-relihiinoi-orhanizatsii-yakyi-dopomahav-cholovikam-ukhyliatysia-vid-mobilizatsii

На Закарпатті затримано функціонера релігійної організації, який допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації

 • 15816 переглядiв

СБУ викрила функціонера релігійної організації, який виготовляв фіктивні документи для ухилення від призову. За 1,5 тис. доларів він надавав пакет документів про приналежність до релігійної організації.

Правоохоронці на Закарпатті викрили функціонера місцевої релігійної організації, який допомагав потенційним призовникам "ухилятися" від мобілізації з псевдорелігійних переконань. Про це УНН повідомляє із посилання на управління СБУ в Закарпатській області.

Деталі

Як повідомляється, чоловік виготовляв своїм "клієнтам" фіктивні документи про приналежність до релігійної організації. Це дозволяло призовникам уникати призову через їх начебто "релігійні переконання".

Вартість виготовлення пакету документів становила 1,5 тисячі доларів США.

Затримали його під час отримання ним грошей за чергового "ухилянта". Під час обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили і вилучили фіктивні документи, а також гроші, отримані за "допомогу" ухилянтам.

Вирішується питання стосовно повідомлення йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюються інші, причетні до злочину, особи.

У Києві викрито схему ухилення від мобілізації через фіктивне батьківство29.07.24, 11:09

Популярні

Новини по темі

Стубб: "Шлях до миру очевидний – росія має відступити"

 • 85557 переглядiв