na-zakarpatti-sbu-pereviryaye-dva-khrami-upts-mp-dzherela

На Закарпатті СБУ перевіряє два храми УПЦ (МП) - джерела

 • 68402 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. СБУ на Закарпатті перевіряє два храми української православної церкви московського патріархату. Перевіряється інформація, що у цих храмах молилися за російське високе духовенство, яке благословляло російську армію на вторгнення в Україну. Про це журналісту УНН повідомили власні джерела в правоохоронних органах.

Цитата

«СБУ продовжує проводити безпекові заходи в представництвах проросійської церкви в Україні. Сьогодні перевірка відбувається на Закарпатті, де УПЦ (МП) має сильні позиції та розгалужену мережу агітаційних пунктів. Представники Служби завітали в село з символічною назвою Руські Геївці у Свято-Михайлівський храм, та у село Червоне в храм Різдва Божої матері», - повідомив співрозмовник.

Також джерела повідомляють, що перевіряється інформація, що у цих храмах "молилися за російське високе духовенство, яке благословляло російську армію на вторгнення в Україну, виправдовували війну росії проти України та розпалювали міжконфесійну ворожнечу".

«Також СБУ перевіряє законність розміщення храмів на відповідних земельних ділянках», - повідомили джерела.

Доповнення

СБУ раніше повідомила про підозру патріарху рпц кирилу.

У СБУ також нагадали, що з початку повномасштабної агресії рф за матеріалами СБУ розпочато 70 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), з яких 16 – митрополити церкви.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Закарпатті СБУ перевіряє два храми УПЦ (МП) - джерела

     • 68402 переглядiв