ukenru
na-zakarpatti-laboratorno-pidtverdili-dva-vipadki-shtamu-koronavirusu-delta-kuzin

На Закарпатті лабораторно підтвердили два випадки штаму коронавірусу “Дельта” - Кузін

 • 17721 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. У Закарпатській області лабораторно підтвердили два випадки штаму коронавірусу “Дельта”. Про це в коментарі УНН повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Цитата:

“Ми маємо ще два підтверджені випадки коронавірусу штаму "Дельта" на Закарпатті. Такі результати стали відомі після завершення секвенування відібраних зразків в інституті молекулярної біології і генетики НАН України (ІМБГ). Попередньо відомо, що люди, у яких було виявлено хворобу, захворіли після повернення їх або їх родичів з Російської Федерації (РФ), де зареєстрований зараз спалах "Дельта"-штаму. Зараз, за повідомленнями лікарів, жінка та чоловік пройшли курс лікування та виписані додому”, — сказав Кузін.

Деталі

Також головний санлікар додав, що загалом в Україні є 4 підтверджених випадків коронавірусу штаму "Дельта" (2 - у Києві та 2 - на Закарпатті).

“Уряд України зараз робить все можливе для того, щоб запобігти його поширенню на території нашої країни. Зокрема, вже зараз іноземці та особи без громадянства, що їдуть з Індії, Великої Британії, РФ чи Португалії, не зможуть перетнути кордон нашої країни без негативного тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон”, — зазначив Кузін.

Українці або іноземці з посвідкою на проживання в Україні без результату такого тесту, або з позитивним результатом підлягатимуть обсервації. Санітарні зони облаштовуються поза межами території пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон. 

Доповнення

Про перші випадки коронавірусу штаму “Дельта” в Україні стало відомо 23 червня. Пацієнти, у яких було взято зразки на дослідження, повернулися з Російської Федерації.

Раніше в інтерв’ю УНН заслужений лікар України, головний інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, що коли запідозрила, випадок “індійського” штаму — Delta, то через РНБО звернулася до директора Інституту молекулярної біології і генетики, професора Михайла Тукала з проханням визначити варіант вірусу. Хворі лежали на той момент в одній з приватних клінік міста Києва, і щоб не втрачати час, тому що це було перед святами, вона набрала матеріал і відвезла його в інститут на власному авто.

Українські Національні Новини

Суспільство