na-zaes-ne-provodyatsya-remontni-roboti-okupanti-vvodyat-v-omanu-magate-derzhatomregulyuvannya

На ЗАЕС не проводяться ремонтні роботи, окупанти вводять в оману МАГАТЕ - Держатомрегулювання

 • 345094 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. росіяни вводять в оману МАГАТЕ і міжнародну спільноту, говорячи про наміри провести ремонтні роботи на енергоблоці №5 Запорізької АЕС. Ремонтні роботи на станції не проведуть, оскільки у росії немає відповідних запчастин, щоб ремонтувати обладнання. Про це заявив в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков в ефірі “Суспільного”, повідомляє УНН.

Цитата

«Інформацією про те, що енергоблок №5 зупинений для проведення ремонтних робіт насправді окупанти вводять в оману МАГАТЕ. Для того, щоб відремонтувати енергоблок потрібна організаційна і технічна готовність до проведення ремонту і це відбувається заздалегідь. Тобто робляться відповідні плани, графіки, плануються обсяги ремонтних робіт, заявка комплектацію, придбається обкладення і всі речі необхідні для проведення ремонтних робіт. На наш запит графіків проведення ремонтних робіт немає, також і комплектаціях та договорів на проведення робіт немає», - заявив Коріков.

За його словами російські окупанти перевели в стан «холодного» зупину енергоблок №5 ЗАЕС, перед цим вони запустили енергоблок №4, причиною стали нібито ремонтні роботи.

Але єдиним прийнятним станом для всіх енергоблоків ЗАЕС є «холодний стан», зазначив в.о. голови Держатомрегулювання.

«Зараз на запор ЕАС діють багато факторів, які підвищують стан небезпеки на цьому об’єкті. Вони використовують ЗАЕС як військову базу, як укриття для військової техніки. Повністю зруйнована система аварійно реагування. На АЕС немає стабільного електропостачання. Небезпеки в нас збільшуються, а можливості вплинути на аварію яка може наступати, в українських інституцій немає.

Нагадаємо

Енергоатом 25 липня повідомив, що окупанти перевели реакторний блок №4 Запорізької атомної електростанції у стан "гарячий зупин", що є порушенням ядерного законодавства України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український персонал відмовився переводити один із енергоблоків ЗАЕС у стан "гарячий зупин" - Коріков

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонська ОВА показала наслідки ворожого обстрілу лікарні

     • 362938 переглядiв

    У білорусі знайшли ще одну локацію пвк "вагнер"

     • 350362 переглядiв