na-yamali-stavsia-vybukh-na-naibilshomu-hazovomu-rodovyshchi-rosnefty

На Ямалі стався вибух на найбільшому газовому родовищі "роснефти"

 • 20811 переглядiв

На найбільшому газовому родовищі "роснефти" в ЯНАО стався вибух газоповітряної суміші. Одна людина загинула, семеро отримали поранення. Загоряння локалізовано, загрози населенню немає.

На найбільшому газовому родовищі "Роснефти" в ЯНАО стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, семеро отримали поранення. Про це повідомляє "Ростехнадзор", передає УНН.

Деталі

На території встановлення комплексної підготовки газу та конденсату Східно-Уренгойської ліцензійної ділянки АТ "Роспан Интернешнл" у Пурівському районі Ямало-Ненецького автономного округу при підготовці до проведення ремонтних робіт технологічного обладнання стався вибух газоповітряної суміші з подальшим горінням

- заявили у відомстві. 

російські правоохоронці кажуть, що що серед постраждалих — двоє працівників підприємства та шість співробітників підрядної організації, один із яких помер.

Попередньо повідомляється, що загоряння установки на Східно-Уренгойській ліцензійній ділянці локалізовано. У росії також запевняють, що "загроза населенню та навколишньому середовищу відсутня, на місці організовано екологічний моніторинг"

Довідково

"Роспан" є одним із провідних газових проектів "Роснефти". Він об'єднує кілька родовищ із запасами близько 975 мільярдів кубометрів газу, понад 150 мільйонів газового конденсату та понад 40 мільйонів тонн нафти.

Також "дочка" "Роснефти" - це один з найбільших виробників зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) в рф.  Основна частина відвантажень ЗВГ з "Роспана" здійснюється залізницею. Минулого року залізничні відвантаження ЗВГ з підприємства досягли майже 888 тис. тонн, що на 386 тис. тонн більше ніж у 2022 році.

У ТЦ в краснодарському краї рф стався вибух газу: 14 постраждалих, співробітниця аптеки у реанімації22.07.24, 11:42

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі