na-vyizd-z-polschi-zibralasya-cherga-z-blizko-2-4-tis-vantazhivok-demchenko-pro-situatsiyu-na-kordoni

На в'їзд з Польщі зібралася черга з близько 2,4 тис. вантажівок - Демченко про ситуацію на кордоні

 • 16046 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Сьогодні зранку на кордоні, щоб в’їхати до України з Польщі, у черзі в пунктах пропуску, де проводять акцію протесту польські перевізники, очікують близько 2400 вантажівок. Про це в ефірі телемарафону у п'ятницю повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише УНН.

Цитата

«Станом сьогодні на ранок на території Польщі, у напрямку виїзду з цієї країни, для того, щоб потрапити в Україну, знаходяться близько 2400 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти пункту пропуску "Ягодин". Це 1100 вантажних транспортних засобів. Решта на пунктах пропуску "Краківець" і "Рава-Руська"», - сказав Андрій Демченко.

Деталі

За годину учасники страйку пропускають по кілька вантажних автомобілів в напрямках як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд. Найінтенсивніший рух з трьох пунктів пропуску, які блокуються, спостерігається на ПП «Краківець». Це якщо брати до уваги рух транспорту з України в Польщу. За словами Демченка, така ситуація щодо цього напрямку спостерігається ще з початку акції.

Натомість кількість транспортних засобів, які очікують на перетин кордону з Польщі в Україну поступово зростала і останні кілька днів тримається рівня 2400-2500 транспортних засобів.

Водночас перевізники не рідко обирають для себе й інші маршрути, інші пункти пропуску. У зв’язку з цим вже кілька днів спостерігається скупчення й на пункті пропуску «Шегині». Наразі там знаходиться близько 1100 вантажних транспортних засобів, вказав Демченко.

Нагадаємо

6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Згодом словацькі перевізники вирішили підтримати польських колег та також заблокували кордон з Україною, проте ненадовго. Кардинального перекриття руху для вантажівок не відбулося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія оцінює економічні наслідки блокади польських перевізників як "дуже значні", сподівається на рішення

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Один "шахед" вночі збили на Миколаївщині

     • 11887 переглядiв

    США та Японія погодилися продовжувати жорсткі санкції проти рф

     • 13763 переглядiв

    Метеорний дощ Леоніди: коли і як можна побачити зорепад

     • 22762 переглядiв