na-vinnichchini-zatrimali-kolaborantku-yaka-organizovuvala-psevdovibori-okupantiv-na-tot-zaporizhzhya-1

На Вінниччині затримали колаборантку, яка організовувала псевдовибори окупантів на ТОТ Запоріжжя

 • 51493 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. На Вінниччині Служба безпеки України затримала колаборантку, яка допомагала росіянам проводити вибори на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Про це заявила пресслужба СБУ, передає УНН.

Цитата

“Служба безпеки затримала ще одну колаборантку, яка причетна до незаконних виборів рф на тимчасово захопленій території на півдні України у вересні цього року.Вона обходила приватні оселі місцевих жителів та закликала їх “проголосувати” за кремлівського “кандидата” до окупаційних “законодавчих зборів Запорізької області рф”, — йдеться у дописі.

Зазначається, що жінка працювала разом зі спільниками, які погрожували місцевим автоматами, аби зібрати “необхідну” кількість “голосів”.

Деталі

Крім того, окупаційна влада дозволила їй вільно пересуватись по захопленій частині регіону.

Співробітники СБУ задокументували злочини колаборантки та затримали її, коли вона приїхала на Вінниччину, щоб приховати у родичів одержані від росіян гроші.

Доповнення

За співпрацю з окупаційним режимом росіяни запропонували жінці стати “секретарем” місцевого “виборчкому рф”. Для “перекваліфікації” колаборантку відправили до рф, де вона отримала “сертифікат російського центру навчання виборчих технологій” при центрвиборчкомі рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території). Наразі жінка перебуває під вартою, їй загрожує до 10 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигував за аеродромами ЗСУ: у Миколаєві затримали ще одного інформатора фсб

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Наступний рік буде вирішальним у війні, яку розпочала рф - Єрмак

     • 122341 переглядiв

    ЄС виділяє 110 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

     • 58427 переглядiв

    У Львові студенти вийшли на мітинг: вимагають звільнити Фаріон

     • 100049 переглядiв

    Rheinmetall оголосив про контракт на постачання танків Leopard 1 в Україну

     • 64049 переглядiв