ukenru
na-vinnichchini-suditimut-mitnika-ta-yogo-spilnika-za-organizatsiyu-skhemi-zbagachennya

На Вінниччині судитимуть митника та його спільника за організацію схеми збагачення

 • 12607 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. На Вінниччині судитимуть начальника митного поста "Вінниця-центральний" та митного агента, які організували схему незаконного збагачення. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"Скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника митного поста "Вінниця-центральний" Вінницької митниці та митного агента. Посадовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України ), агент - у наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що керівник митного поста організував схему незаконного збагачення - створив умови за яких громадяни не могли самостійно заповнювати митні декларації та були вимушені звертатися до агента з митного оформлення. Агент в свою чергу ділився з начальником частиною свого прибутку. Сума одержаної "винагороди" залежала від кількості оформлених документів.

15 липня 2019 року начальника митного поста було затримано після чергового отримання неправомірної вигоди від агента у сумі 5200 гривень.

У разі доведення вини, керівнику митного поста загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, митному агентові - позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, на Херсонщині повідомили про підозру старшому державному інспектору митного оформлення митного посту “Херсон-Порт” через зловживанням службовим становищем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП