na-vdng-vidnovlyat-mozayiku-z-vognebortsyami-yaku-dnyami-rozbili

На ВДНГ відновлять мозаїку з вогнеборцями, яку днями розбили

 • 2876567 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. На території столичного Експоцентру ВДНГ відновлять мозаїчне панно, яке днями зруйнували на території Виставкового центру. Про це повідомив директор ВДНГ Євген Мушкін, пише УНН.

Деталі

Директор столичного ВДНГ Євген Мушкін повідомив, що після розголосу щодо знищення радянської мозаїки з вогнеборцями, ВДНГ разом з Головним управління ДСНС у Києві провели  нараду, на якій вирішили відновити мозаїчне панно.

Цитата

«За результатами цієї зустрічі керівництвом Головного управління ДСНС прийнято рішення відновити мозаїчне панно в його первісному вигляді. Для цього частково буде використано елементи оригінального панно, що збереглися. Вважаю, що це гідний приклад вміння виправляти помилки.  Зі свого боку ми готові допомогти ДСНС знайти фахівців, що спеціалізуються на відновленні подібних робіт», повідомив Мушкін.

Також очільник Експоцентру заявив, на нараді вирішили створити публічний реєстр поки що необлікованих цінностей ВДНГ. «Це дозволить мистецтвознавцям, архітекторам та іншим небайдужим людям зафіксувати цінні необліковані обʼєкти культурної спадщини ВДНГ, а нам - отримати структуровану інформацію, з якою ми звернемось до відповідного органу державної влади із заявою про реєстрацію таких памʼяток у державному реєстрі», додав він. 

Нагадаємо 

У Києві на ВДНГ знищили унікальну мозаїку - в Мінкульті відреагували

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    У «Дію» повертають послугу зміни місця проживання

     • 927800 переглядiв

    У Мексиці через спеку загинули щонайменше 112 людей

     • 640155 переглядiв