na-ternopilshchyni-vyselyly-dukhovne-uchylyshche-upts-mp-natspolitsiia-zapobihla-provokatsiiam-zboku-sviashchennosluzhyteliv

На Тернопільщині виселили духовне училище УПЦ (МП): Нацполіція запобігла провокаціям з боку священнослужителів

 • 24487 переглядiв

Під час виселення собору присутні там представники Української Православної Церкви намагались вдаватись до провокацій.

На Тернопільщині Свято-Миколаївський собор, що у місті Кременець, згідно з рішенням суду перейшов у державну власність. Під час виселення собору присутні там представники Української Православної церкви намагались вдаватись до провокацій. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Сергій Зюбаненко, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що заходи з виселення собору, при якому працює училище, почалося о 6-й ранку 30 листопада. Зюбаненко додав, що оскільки під час цього процесу були присутні неповнолітні, то поліцейські залучали психологів та педагогів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті СБУ перевіряє два храми УПЦ (МП) - джерела

Заходи проводили державні виконавці, поліція забезпечувала охорону громадського порядку, не допустила грубих порушень громадського порядку. Звісно, що дехто хотів картинку, але цієї картинки не вийшло. Чому? Тому що ми діяли в рамках чинного законодавства: чітко, злагоджено. 

- резюмував начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області

Він підкреслив, що представників церковної організації неодноразово попереджали про майбутнє виселення. Воно мало відбуватися на підставі рішень судів.

Зокрема, 15 червня Господарський суд Тернопільської області ухвалив рішення повернути Свято-Миколаївський собор Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику. Крім того, 2 жовтня Західний апеляційний господарський суд підтвердив рішення господарського суду

Ті люди, які хочуть подати цю інформацію в іншому ракурсі – вони знали, що поліція буде працювати з виконавчою службою. Їх було попереджено про це неодноразово. Провокації їм не вдалось створити. І я думаю, що оцінку цьому дасть і суспільство. Тому що ми мусимо зараз діяти в правовому полі і, однозначно, не допускати тих чи інших провокацій

- підсумував полковник поліції.

Доповнення 

Напередодні зранку в Українській православній церкві (Московського патріархату) заявили про "зачистку" приміщень Кременецької філії Почаївської духовної семінарії. 

Зокрема, вони заявили, що "силовиків не бентежило навіть те, що на подвір’ї в цей час мінусова температура".

Натомість у поліції заявили, що приміщення для переселення та транспорт для переміщення були підготовлені заздалегідь. Правоохоронці додали, що священнослужителі.

Нагадаємо

Вчора, 30 листопада, співробітники СБУ провели рейд у Почаївській лаврі УПЦ МП у зв'язку зі звинуваченнями у поширенні російської ідеології. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Фінляндії відкрили курси з застосування санкцій проти рф

     • 24028 переглядiв

    Ще у п'яти регіонах України запрацювала телефонна служба 112

     • 21048 переглядiв