na-tavriiskomu-napriamku-pro-formuvannia-udarnykh-kulakiv-voroha-ne-ydetsia-rechnyk

На Таврійському напрямку про формування "ударних кулаків" ворога не йдеться - речник

 • 25914 переглядiв

Російські війська не формують "ударного кулака" для серйозного прориву на Таврійському напрямку, а чисельність противника залишається відносно сталою, попри ротації та підкріплення.

Наразі немає підстав говорити, що на якомусь із напрямків на Таврійському напрямку російські війська готують "ударний кулак" для прориву - кількість ворожих військ більш-менш стала, повідомив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Ми бачимо всі спроби росіян провести певну ротацію, провести підсилення тих підрозділів, які у них виснажуються, винищуються. (...) Але немає підстав говорити, що на якомусь із напрямків ОСУВ "Таврія" противник формує "ударний кулак" для великого прориву вглибину нашої оборони. Здебільшого йдеться про заміщення їхніх існуючих сил, які...  потребують відновлення, підсилення, заміни. Тобто, загальна чисельність контингенту їхнього на кожному з відрізків – вона залишається плюс-мінус сталою. І про формування "ударних кулаків" не йдеться. Якби таке було - ми б це бачили, ми б про це попереджали, ми б у будь-якому випадку були б готові", - сказав Лиховій.

Він додав, що на Авдіївському напрямку – близько 48 тисяч військових рф, на Запорізькому – теж близько 50 тисяч, на решті відрізку – "теж такого порядку, може, трохи більшого, там плюс-мінус".

При цьому, з його слів, минулої доби на Таврійському напрямку "загальні втрати росіян в живій силі становили 420 осіб вбитими і пораненими", серед знищеної ворожої техніки – ЗРК "БУК-М2".

З його слів, українські військові також знищили 6 бойових бронемашин, 6 артилерійських систем, 24 автомобілі, 328 БПЛА різних типів, а також 6 складів боєприпасів, 1 склад ПММ та 2 бліндажі ворога. Окрім того, серед знищеної номенклатури є ЗРК "Стріла-10" та автомобіль "баггі".

Генштаб: 76 атак витримали Сили оборони на східному фронті 06.03.24, 19:29

Популярні

Новини по темі