na-sumshchyni-ta-chernihivshchyni-zberihaietsia-aktyvnist-drh-prote-syly-oborony-znyshchuiut-yikh-na-pidkhodi-otuv-siversk

На Сумщині та Чернігівщині зберігається активність ДРГ, проте Сили оборони знищують їх на підході - ОТУВ "Сіверськ"

 • 23132 переглядiв

Сили оборони виявляють та знищують ворожі диверсійно-розвідувальні групи на підступах до Сумської та Чернігівської областей, а також контролюють переміщення техніки поблизу кордону.

Зберігається активність застосування ворогом диверсійно-розвідувальних груп на Сумщині та Чернігівщині. Проте Сили оборони виявляють та знищують їх на підході. Також контролюють рух техніки поблизу кордону. Про це повідомив речник ОТУВ "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Оперативна ситуація суттєвих змін не зазнає, тобто вона є напруженою, але цілком контрольована нашими Силами оборони. Ворог дотримується своєї попередньої тактики – це обстріли населених пунктів, як прикордоння, так й в глиб областей – Сумщини та Чернігівщини. Також зберігається активність застосування ворогом диверсійно-розвідувальних груп,

- сказав Мисник.

Деталі

За його словами, в ході обстрілів ворог застосовує весь наявний арсенал існуючого озброєння в нього. Це здебільшого артилерія різного калібру, активно ворог застосовує FPV-дрони, ударні, розвідувальні БПЛА.

Ми намагаємося виконувати всі завдання, своєчасно виявляти технічні засоби і наші протидиверсійні заходи дають добрий результат своєчасно виявляти такі спроби проникнення ворога на нашу територію, ми не даємо це робити. Виявляємо та знищуємо їх на підході. Також контролюємо рух техніки поблизу кордону й намагаємося максимально завдавати ураження ворогу,

- розповів Мисник.

На запитання, які він зараз бачить скупчення росіян, Мисник відповів: "В цьому плані ми не бачимо якихось кардинальних змін, тобто це сотні кілометрів державного кордону. Ворог розосереджує свої сили…"

Доповнення

Очільник ГУР МО Кирило Буданов коментуючи можливий вплив планів кремля мобілізувати 300 тисяч росіян на майбутні наступальні дії на сході та півночі, підтвердив існування проблем, що мають тенденцію до загострення, але запевнив, що катастрофічної ситуації наразі немає.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На півдні сьогодні знищили вже 4 ворожі дрони-розвідники

     • 18691 переглядiв