ukenru
na-stvorennya-fondu-chastkovogo-garantuvannya-kreditiv-u-silskomu-gospodarstvi-peredbacheno-240-mln-grn

На створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві передбачено 240 млн грн

 • 26580 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. На створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві державний бюджет України передбачає 240 млн гривень. Про це заявив на позачерговому сьогоднішньому засіданні комітету ВР з питань аграрної та земельної політики міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає кореспондент УНН.

"Це Фонд, який може гарантувати кредити, видані в сільському господарстві, в тому числі включно з кредитами, виданими на купівлю землі, коли буде запущений ринок землі", - заявив Милованов.

Також міністр наголосив, що це Фонд гарантування, тобто він знімає ризики, це не фонд компенсації відсоткової ставки.

"Фонд створюється державою, це буде окрема установа, на яку в бюджеті передбачено 240 млн гривень. Він з коефіцієнтом 1 до 4 може гарантувати половину тіла кредиту, таким чином зняти питання доступу до фінансової або банківської системи, навіть до компенсаційної системи для тих фермерів, або учасників ринку, які можливо не мають повної кредитної історії", - сказав Милованов.

Нагадаємо, на сайті Верховної Ради України у вівторок, 11 лютого, оприлюднили текст законопроекту №3047 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, поданий Кабінетом міністрів України.

Українські Національні Новини

Економіка