ukenru
na-stolichnomu-mostu-patona-utvorili-zhiviy-lantsyug-sobornosti

На столичному мосту Патона утворили живий ланцюг соборності

 • 13053 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. На мосту Патона у столиці у вівторок зранку утворили живий ланцюг соборності, щоб об'єднати береги Дніпра. Відео з акції оприлюднив один з ініціаторів заходу Вадим Васильчук у Facebook, передає УНН.

Живий ланцюг Соборності - щорічна акція, що присвячена Дню Соборності України та річниці з дня проголошення Незалежності України. 22 січня 2019 року відбувся вже 12-тий живий ланцюг соборності на мосту Патона. Цього року таким чином відзначили 100 років соборності.

22 січня Україна святкує День Соборності, присвячений першому історичному об'єднанню Сходу та Заходу України в 1919 році в одну єдину соборну державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День соборності: програма святкових заходів у Києві

Учасники акції символічно об'єднують береги Дніпра "живим ланцюгом" на мосту Патона у Києві, рухаючись назустріч двома колонами - з лівого берега (символізує Українську Народну Республіку) та з правого берега (символізує Західно-Українську Народну Республіку).

Захід передбачає цілу низку цікавих активностей, родзинка традиційно - 30-метровий державний прапор, який утворюють учасники акції, вказали організатори.

За даними організаторів, акція є неполітичною, тому не допускається наявність жодної партійної або іншої символіки, лише прапори України.

Українські Національні Новини

Суспільство