ukenru
na-sofiyskiy-ploschi-u-kiyevi-vlashtuvali-nezakonni-zyomki-reklami-iz-driftom-avto-vidkrito-provadzhennya

На Софійській площі у Києві влаштували незаконні зйомки реклами із дрифтом авто: відкрито провадження

 • 23206 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. У Києві на Софійській площі відбулися незаконні рекламні зйомки, де автомобілі дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони. Реакція на такі дії уже послідувала з боку Київської міської державної адміністрації та поліції Києва, передає УНН.

Цитата:

“Міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення зйомок в історичному центрі столиці, на Софійській площі... Сьогодні зранку в історичному центрі столиці відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони”, - йдеться в повідомленні КМДА.

Деталі

Під час незаконно організованих зйомок не було встановлено спеціальних огороджень. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз. Також значно забруднено слідами автомобільних колес покриття на історичний площі.

Заступник генерального директора Національного заповіднику "Софія Київська" Вадим Кириленко опублікував відео, де видно, що машини крутилися навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому та поруч з ним.

Як заявив на своєму Facebook колишній міністр екології Ігор Шевченко, заїзди влаштувала компанія Red Bull нібито за погодженням з поліцією та керівництвом заповідника. Також повідомлялося, що у заїздах брала участь співачка Альона Альона. Про це вона повідомила у своєму акаунті Instagram. Однак наразі відео вже недоступне. Утім, його встигли поширити в інших соцмережах.

Як повідомили у поліції, за фактом події на Софійській площі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. "Організатори провели зйомку рекламного ролику із залучанням двох автівок, не отримавши відповідний дозвіл місцевої влади та погодження від поліції Києва", - повідомили у поліції.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії та встановлюються усі учасники інциденту, аби притягнути їх до відповідальності.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП