na-samiti-nato-pratsyuyut-nad-bezpekovimi-garantiyami-dlya-ukrayini-op

На саміті НАТО працюють над «безпековими гарантіями» для України - ОП

 • 320214 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що зараз готується фундамент для розуміння, які гарантії безпеки зможуть надати Україні країни НАТО. В Офісі Президента висловили сподівання, що сьогодні у Вільнюсі буде важливий етап для України. Про це пише УНН із посиланням на Андрія Єрмака у Telegram.

Цитата

«Готуємо фундамент - розуміння щодо гарантій безпеки на шляху до НАТО, яке можна буде розшити у двосторонні безпекові домовленості з конкретними державами-гарантами», - написав Єрмак у Telegram.
Він також висловив сподівання, що сьогодні у Вільнюсі буде важливий етап для України у багатомісячній роботі з партнерами, експертами та колишнім Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Доповнення

На полях саміту НАТО в Литві група семи найбільших промислово розвинутих країн (G7) планує ухвалити спільну декларацію про "безпекові гарантії" для України, повідомив у вівторок канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Перед інавгураційним засіданням Ради Україна-НАТО у середу президент Володимир Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Він заявив, що від засідання очікує результативності.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі