ukenru
na-rivni-z-gigantami-na-konferentsiyi-google-vidznachili-innovatsiyi-z-kiyeva

На рівні з гігантами: на конференції Google відзначили інновації з Києва

 • 9789 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Систему безконтактної банківської оплати в київському метрополітені назвали однією з найпрогресивніших на всесвітній конференції розробників Google. Про це УНН повідомила речниця метрополітену Києва Наталка Макогон.

Так, близько 2,5 років тому у київському метрополітені запустили можливість оплати на турнікетах за допомогою банківської картки. Компанія Google пішла далі, розробила спеціальний додаток і інтегрувала цю можливість у мобільний телефон і тепер користувач може одразу сплатити телефоном на жовтому турнікеті.

"Поряд з нами був, наприклад, Лондонський метрополітен, найстаріший в світі, достатньо технічно інтегрований в багатьох моментах, і приємно, що ми на рівні з такими гігантами також впроваджуємо сучасні інноваційні послуги", - зазначила Макогон.

За її словами, презентація цієї системи на конференції стала приємним сюрпризом.

Нагадаємо, cпівзасновник компанії Google Сергій Брін вважає, що розвиток штучного інтелекту принесе людям нові можливості. Разом із тим до технології необхідно ставитися дуже відповідально, адже всі ризики поки не прораховані.

Українські Національні Новини

Київ