ukenru
na-rivnenschini-stalasya-sutichka-mizh-kopachami-burshtinu-i-politsiyeyu-ye-postrazhdali

На Рівненщині сталася сутичка між копачами бурштину і поліцією, є постраждалі

 • 13214 переглядiв

РІВНЕ-КИЇВ. 17 червня. УНН. Поблизу села Великий Черемель у Дубровицькому районі на Рівненщині сьогодні вранці стався конфлікт між поліцейськими та бурштинокопачами. Внаслідок сутички постраждали троє поліцейських з Черкащини, повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУ НП у Рівненській області.

О 4 ранку правоохоронці з числа приданих сил виявили кількох старателів, які з мотопомпами видобували бурштин. Мотопомпи вилучили, проте місцеві жителі "не пробачили" таких дій.

Щоб не дати правоохоронцям вилучити мотопомпи, сотня бурштинокопачів повалили декілька дерев. Як результат – перекритий рух десятьом поліцейським. Під час сутички постраждали 29-, 40- та 28-річні поліцейські спецпідрозділу Черкаської області. Їх з численними забоями, ссаднами та травмами голови госпіталізовано до лікарні.

Як стверджують очевидці, бурштинокопачі мали при собі зброю, адже було чути постріли. Правоохоронці ж у свою чергу стріляли в повітря, стверджують у прес-службі поліції.

Уже на восьму годину ранку у райлікарню Рокитнівського району звернулися двоє чоловіків з пораненнями ніг дробом. 22-річний житель села Вежиця та 28-річний - зі Старого Села стверджують, що у них стріляли поліцейські.

Наразі правоохоронці перевіряють ці випадки, адже на озброєнні у поліції немає подібної зброї. Розпочаті кримінальні провадження за фактами опору поліцейським, погрози або насильства щодо правоохоронців, за умисне пошкодження майна правоохоронців та видобутку бурштину.

Нагадаємо, три групи бурштинокопачів затримали на Житомирщині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП