ukenru
na-rinku-skraplenogo-gazu-namagayutsya-stvoriti-koruptsiynu-monopoliyu-o-medunitsya-pro-sanktsiyi-sbu

На ринку скрапленого газу намагаються створити корупційну монополію - О.Медуниця про санкції СБУ

 • 8431 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. На українському ринку скрапленого газу створюється корупційна монополія, яку необхідно ліквідувати. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олег Медуниця, виступаючи з парламентської трибуни, передає УНН.

"Пів-України вже говорить про блокаду для деяких імпортерів на ринку автомобільного газу, коли якісь імпортери, пов’язані з одіозними чиновниками, його завозять, а імпорт для решти фірм заблокований Службою безпеки України, як це колись було за Курченка", - сказав він.

За словами політика, така ситуація становить проблему для держави. Він також звернувся до КМУ з вимогою розібрати у ситуації.

"Ми вимагаємо, щоб Уряд знайшов вирішення цієї проблеми, і імпорт автомобільного газу в Україні був демонополізований. Зараз створюється корупційна "монополька", яка знову дозволить лише вибраним компаніям завозити газ, а в результаті переплачувати будуть прості українці, які переобладнали свої автомобілі з бензину на пропан", - підсумував Олег Медуниця.

Нагадаємо, наказом МЕРТу проти 16 операторів скрапленого газу запроваджено санкції, які передбачають заборону зовнішньоекономічної діяльності. Вказане рішення прийнято за поданням СБУ. В дію воно має вступити 16 березня.

Додамо, що трейдери скрапленого газу оскаржують наказ МЕРТу в судовому порядку.

Експерти ринку, говорять що у спосіб запровадження санкцій, влада чистить ринок скрапленого газу під Курченка-2.

Українські Національні Новини

Суспільство