ukenru
na-prikarpattya-perekinuto-pidrozdili-z-ekskavatorami-ta-spetspriznachentsiv-shmigal

На Прикарпаття перекинули підрозділи з екскаваторами та спецпризначенців – Шмигаль

 • 12532 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. До Івано-Франківської області для розчистки русел річок направлено додаткові підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій, також для допомоги прибула гірська рота спеціального призначення Нацгвардії. Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу щодо ситуації з подоланням наслідків негоди в Івано-Франківській області, передає УНН.

"Пріорітетом є розчищення своєрідних дамб, які утворились через бруд і деревину, що застрягла біля мостів. Мости стоять під загрозою. Для цього о 14:00 дана команда перекинути в область додаткові підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій з відповідною технікою, бульдозерами, екскаваторами, для того, щоб почати розчистку русел річок і потічків, які утворюють загрозу і небезпеку у зв’язку зі зміною свого напрямку через таку засміченість… Сьогодні зранку літаком разом з нами прилетіла гірська рота спеціального призначення, а також порядка 50 спецпризначенців", - сказав Шмигаль.

З його слів, загалом близько 150 бійців Національної гвардії додатково перекинуто на Івано-Франківщину, які можуть надавати допомогу у тяжкодоступних гірських місцях.

"Загальна кількість особового складу Національної поліції, Нацгвардії і ДСНС, яка сьогодні працює на Франківщині – понад 1,5 тис. осіб", - сказав прем’єр.

Як повідомлялося раніше в УНН, ЗНО під загрозою: через повені в західних регіонах "заблоковано" понад 100 дітей.

Українські Національні Новини

Політика